Hitta hit 2017

Örtofta Slott ligger ca 1 mil söder om Eslöv vackert insprängt i grönböljande skog och med Bråån stilla slingrandes runt inne på ägorna. Slottet som har varit känt sedan 1000-talet är ett av Skånes äldsta, och under medeltiden, mest betydelsefulla gods. Örtofta hade en central punkt under Slaget om Lund då både den svenske och den danske kungen bodde på slottet, dock inte samtidigt.

Från E22 norr: Ta avfart Gårdsstånga. Kör upp i rondellen och ta andra avfarten till höger mot Kävlinge, väg 104. Följ väg 104 i drygt 4km så hittar du först Örtofta Sockerbruk på vänster sida och därefter Örtofta Slott. Tipset är att följa 104:an och ta av vänster mot Väggarp då den vägen sen leder fram till parkering kring kyrkan samt dagiset bredvid. Viss parkering kan ske inne på slottsgården men begränsat.

Från E22 söder: Ta avfart Gårdsstånga. Kör upp i rondellen och ta fjärde avfarten till höger mot Kävlinge, väg 104. Följ väg 104 i drygt 4km så hittar du först Örtofta Sockerbruk på vänster sida och därefter Örtofta Slott. Tipset är att följa 104:an och ta av vänster mot Väggarp då den vägen sen leder fram till parkering kring kyrkan samt dagiset bredvid. Viss parkering kan ske inne på slottsgården men begränsat.

GPS: 55.784660, 13.245173

Örtofta Slott

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *